Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček duben 2019

24. 3. 2019

Motto diecéze na rok 2019

“Jděte do celého světa a hlásejte evangelium.” (Mk 16,15)

V deníčku sestry Faustyny nás Ježíš zve k čerpání jeho nekonečného milosrdenství a k důvěře v jeho soucit a odpuštění. Slibuje velkou milost těm, kteří budou hlásat jeho velké milosrdenství. „Já sám je budu v hodině smrti bránit jako svou slávu a i kdyby byly hříchy duší černé jako noc, když se hříšník obrací k mému milosrdenství, nejvíce mě chválí a dělá mému utrpení čest. Když duše oslavuje mou dobrotu, satan se před ní třese a prchá až na dno pekla“(378).  Kristus neustále klepe na dveře našeho srdce, aby nám připomenul, že když se budeme utíkat k Božímu milosrdenství, osvobodí naši duši od zlého, obnoví naši lásku a očistí naše úmysly. Hřích je náš největší přestupek, neboť nás vede ke strašnému konci a k věčnému zatracení. Důvěřovat Ježíši, modlit se k němu a spoléhat na něj – to je cesta k naší spáse. Kristus si vybral Faustynu, obyčejnou, nevzdělanou řeholnici, která mu plně důvěřovala, a pověřil ji velmi důležitou úlohou: hlásat světu jeho milosrdnou lásku. „Dnes posílám celému lidstvu tebe se svým milosrdenstvím. Nechci zraněné lidstvo trestat, nýbrž toužím je vyléčit přivinutím na své milosrdné Srdce“ (1588). Ježíš žádal Faustynu, aby se první neděle po Velikonocích stala nedělí Božího milosrdenství, „svátkem Božího milosrdenství“, dnem, kdy budou jeho milosti proudit všem, kteří o ně prosí. Faustyně řekl: „Toužím, aby kněží hlásali toto mé veliké milosrdenství k hříšným duším. Ať se hříšník nebojí přiblížit se ke mně“ (50).

Pamatuj že, v neděli milosrdenství: „Kdo toho dne přistoupí k Prameni života, ten dosáhne úplného odpuštění vin i trestu“ (300). „Toužím, aby svátek Milosrdenství byl útočištěm a úkrytem pro všechny duše, a zvlášť pro ubohé hříšníky. V tento den je otevřeno nitro mého milosrdenství; celé moře milostí vylévám do duší, které se ke zdroji mého milosrdenství

přiblíží. Duše, která přijme svátost smíření a svaté přijímání, dosáhne úplného odpuštění vin a trestů… ať se žádná duše nebojí ke mne přiblížit, i kdyby její hříchy byly jako šarlat… Lidstvo nedojde pokoje, dokud se neobrátí ke zdroji mého milosrdenství“ (699).

Přeji každému z vás, abyste setkání s Kristem milosrdným prožili ve svém srdci. On učinil vše, aby k nám přišel, a nyní čeká na jeden krok z naší strany. Mějme odvahu tento krok učinit. Buďme v tomto světě, který se zdá být ztracený, naříkající, bezradný, lidmi plnými pokoje a pravdivého štěstí, které vyplývá ze setkání se vzkříšeným Kristem.

 

Příležitost ke svátosti smíření je v naší farnosti vždy před nebo po bohoslužbách ve všední dny nebo kdykoliv na požádání. Prostor pro zpověď je zvlášť vyhrazený každý pátek během pobožnosti, v Klatovech každou čtvrtou středu v měsíci v kostele Narození P. Marie od 9:00 do 12:00 hod. V svatém týdnu až do středy (včetně) zpověď na faře ve Švihově až do 23:00 hod.

Slavnost Zvěstování Páně - 25. března bude mše svatá sloužena v 18:00 hod. v hradní kapli ve Švihově. Srdečně zvu.

Pozor!!!30. března-změna času zimního na letní, změna hodin bohoslužeb na letní období. Posun ručiček z 2:00 na 3:00 hodiny.

Na Květnou neděli 14. dubna prosím o přinesení tradičních ratolestí, které posvětíme na památku slavného vjezdu Pána Ježíše do Jeruzaléma. Od 15:00 hodin v Dolanech veřejná křížová cesta, začátek u kostela, zakončíme na hřbitově. Srdečně Vás zvu.

Velký pátek je dnem přísného půstu! Nezapomínejme na tento způsob připojení se ke Kristu nesoucímu náš kříž!

Adorace Nejsvětější svátosti bude probíhat: v Zelený čtvrtek a Velký pátek po večerních bohoslužbách do 23:00 hod, v Bílou sobotu od 9:00 – 18:00 hod.

 

Velikonoční bohoslužby

Zelený čtvrtek

Velký pátek

Bílá sobota

Velikonoční neděle

Velikonoční pondělí

Dolany

------

ížová cesta 15:00

-------

10:10

10:10

Švihov

 

18:30

Liturgie 17:30

Velikonoční vigilie 20:00

8:30

8:30

Vřeskovice

------

-------

-------

12:00

12:00

Chudenice

------

-------

Křížová cesta

14:00

14:00

-----

Měčín

------

-------

-------

-------

      14:00

Tradiční svěcení velikonočních pokrmů se uskuteční na začátku bohoslužeb na Boží hod velikonoční.

Boží hod velikonoční – přijměte srdečné pozvání a přijďte na společné posezení na faře v neděli 21. dubna od 16:00 hod.

Nezdice- mše sv. 7. dubna a 5. května od 14:00 hodin.

Setkání dětí  naší farnosti a okolí proběhne 12. dubna od 19:00 hod a 13. dubna od 9:00 hod, 10. května od 19:00 hod a 11. května od 9:00 na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme, P. Tomasz i S. Gonzaga.

V Petrovicích u Měčína bude sloužena poutní bohoslužba ke cti sv. Vojtěcha v neděli 28. dubna od 14:00 hodin.

Na májové pobožnosti v květnu Vás srdečně zvu do Švihova každou středu a pátek, do Dolan každé úterý, do Měčína ve čtvrtek a do Chudenic v sobotu před mší svatou.

Farní výlet-4. května-Meditační zahrada v Plzni. Přihlášky do 20. dubna. Email: farnost.svihov@bip.cz nebo 732 540 052.

 

Milí farníci,

Ježíš byl vzkříšen! Nezůstal v zajetí smrti. Žije v Boží slávě. Zde je základ naší naděje. I naše bída a křehkost může být proměněna, náš život dospěje ke konečnému zdaru, až vyústí smrtí do Boží slávy.

Přejí Vám dobře prožité Velikonoční svátky.