Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 7/2021

1. 10. 2021

Říjen je zasvěcený Panně Marii. Můžeme přitom vzpomenout na fatimské zjevení. Podívejme se na dnešní svět, náš národ a naše rodiny. Podívejme se, jak někteří žijí bez Boha a víry, v hříchu. Nebojí se dokonce vztáhnout ruku na posvátnou věc. Nemají v úctě hřbitov, kostel, obrazy, kříže a sochy. Milosrdná nabídka Ježíše a Marie, že se úctou k Mariinu Neposkvrněnému srdci mohou zachránit duše, nemá časové omezení. Platí natrvalo. Stejně jako požadavek, ať už Boha nikdo neuráží. Fatima nám ukazuje jak hříšnost a vinu lidí vůči Bohu, tak i milosrdenství a dobrotu Boží skrze vykoupení, odpuštění a milost. Cestou k Bohu je víra, obrácení, modlitba a pokání.

Modlete se  r ů ž e n e c ! Nerad slyším, že je to modlitba pro chudé. Růženec je modlitba bohatých – těch, kdo objevili tento klenot a pochopili, že tajemství v sobě obsahují historii spásy! Růženec je modlitba svatých. Mám na paměti reakci sv. Bernardety, když se jí poprvé zjevila Panna Maria. Vložila svou ruku do kapsy a našla tam růženec. Růženec je modlitba pokoje a rodiny. Je to modlitba silně ovlivňující Boží srdce. Šiřte růženec! Tvoří část našeho pokladu. Je na nás, abychom ho zúročili. Nemusí to být přednáškami, ale stačí jednoduchou milující modlitbou.

A nakonec žijte růženec! Můžete přilnout k jednomu tajemství, které nejvíce oslovuje vaše srdce a připomíná Boží lásku k vám. Může jít o zvěstování, úchvatné vyprávění, kde nám Bůh vyznává lásku. Každá chvíle může být propojená s růžencem. Když se radujete, sjednoťte se s Mariiným Magnificat  při návštěvě Alžběty. Když vás něco bolí a trpíte, rozjímejte nad utrpením Ježíše.

Bratři a sestry, milujte růženec. Zkusme se proto v říjnu víc soustředit na růženec. Můžeme se ho pomodlit doma, ale třeba i společně v našich kostelích.

Srdečně vás zvu k modlitbě o záchranu nás, našich rodin a světa.

Královno posvátného růžence, oroduj za nás ubohé hříšníky.

 

Panně Marii Růžencové je zasvěcený celý měsíc říjen. Nezapomínejme na tuto přebohatou modlitbu. V případě zájmu se můžete v naší farnosti ještě zapojit do živého růžence.

Poutní bohoslužba ke cti Panny Marie Růžencové bude sloužena v Křenicích 3. října v 14:00 hod. Bohoslužba v Chudenicích v sobotu 2. října se ruší. Srdečně zvu.

Náboženství pro mládež a děti proběhne 8. října od 19:00 hod. a 9. října od 9:00 hod. na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme.

Misijní neděle - 17. října – mše sv. 8:30 Švihov, 10:45 Dolany, 12:00 Vřeskovice. Sbírka na misie. V pátek 15. října v 17:30 - adorace NSO, mše sv. v 18:30 na misijní úmysl.

Děkovná bohoslužba u příležitosti výročí posvěcení kaple ve Svrčovci se bude konat 24. října v 10:10 hod. Tento den se ruší bohoslužba v Dolanech.

Pozor!!!30. října změna letního času na zimní, posun ručiček hodin z 3:00 hod. na 2:00 hod. Změna hodin bohoslužeb – v zimním čase o hodinu dřív!!!

Poutní bohoslužbu ke cti sv.Wolfganga budeme slavit 31. října ve 14:00 na Bolfánku v Chudenicích. V případě nepříznivého počasí bude sloužena mše svatá v kostele. Bohoslužba v sobotu 30. října se v Chudenicích ruší.

31.října přednáška Pražské Jezulátko – malý sál KD ve Švihově v 17:00 hod. Srdečně zvu každého.

Zvláštní milost odpuštění hříchů (odpustky) je možno získat pro duše v očistci 1. a 2. listopadu při návštěvě kteréhokoli kostela a ve dnech 1. – 8. listopadu při návštěvě hřbitova. Podmínkou je přistoupení k svaté zpovědi, sv. přijímání, modlitba Věřím v Boha…, Otče náš…, modlitba na úmysl Svatého Otce a modlitba za zemřelé.

Pobožnosti za zemřelé:

Švihov:         31. října v 16:00 hod. pobožnost na hřbitově.

                     1. listopadu v 7:00 hod mše sv. v kostele sv. Václava.

                     2. listopadu v 7:30 hod v kostele sv. Václava modlitba růžence za zemřelé, 8:00 mše sv.

Dolany:        1. listopadu v 18:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 18:30 hod bohoslužba v kostele.

     2. listopadu v 18:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 18:30 hod bohoslužba v kostele.

Nezdice:       7. listopadu v 13:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 14:00 hod. bohoslužba v kostele.

Měčín:          4. listopadu v 16:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 16:30 hod. bohoslužba v kostele.

Chudenice:  6. listopadu v 15:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 16:00 hod. bohoslužba v kostele.  

Vřeskovice:  7. listopadu v 11:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 12:00 hod. bohoslužba v kostele.

Náboženství pro mládež a děti proběhne 12. listopadu v 19:00 hod. a 13. listopadu od 9:00 hod na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme.

Slavnost Ježíše Krále21. listopadu - mše jako obvykle. Od 15:00 posezení na faře - konec církevního roku, farní silvestr.

V pondělí 22. 11. od 16:00 hod se bude konat na faře ve Švihově tvůrčí dílna adventních věnců. Srdečně zveme každého!!!

28. listopadu – 1. neděle adventní -  mše sv. s  žehnáním adventních věnců. V Chudenicích 27. 11. v 15:30 hod. adorace a mše sv. v 16:00 hod.