Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 6/2023

2. 10. 2023

Vstoupili jsme do měsíce října, který svatá církev zasvětila Růžencové Panně Marii. I když v průběhu roku se k ní modlíme a prosíme o pomoc a ochranu, v tomto měsíci nás církev vyzývá, abychom vzali do svých rukou růženec a uctili ji i tímto způsobem: modlitbou svatého růžence. Milujte Pannu Marii a modlete se růženec, protože její růženec je zbraní proti zlu v dnešním světě. Všechny milosti, které nám dává Bůh, k nám proudí skrze Svatou Matku Boží.

Blahoslavený papež Pius IX. řekl: Dejte mi armádu, modlící se růženec, a já dobudu svět. Svatý František Saleský zmiňuje: Nejmocnější modlitbou je modlitba růžence. Svatý Jose Maria Escrivá říká: Posvátný růženec je mocná zbraň. Modlete se ho s upřímnou důvěrou a budete žasnout nad výsledky. A dále: Těm, kteří používají svou inteligenci a vzdělanost jako svou zbraň, přináší modlitba růžence největší užitek. Tento jasně monotónní způsob úpěnlivé prosby k Panně Marii, jako prosby dětí ke své Matce, zničí každé semínko domýšlivosti a pýchy v člověku.

Utíkejme se pod její ochranu. V tomto měsíci máme novou příležitost a novou možnost ukázat, že jsme jejími věrnými dětmi, že jsme na ni nezapomněli. A věřme, že ani ona na nás nezapomene. A nejen v tomto životě, ale i po smrti - ve věčnosti - že nám bude dobrou nebeskou Matkou, protože jak to říká sv. Alfonz, opravdový ctitel Panny Marie nezahyne. Svatá Maria, Královno posvátného růžence, oroduj za nás!

 

Panně Marii Růžencové je zasvěcený celý měsíc říjen. Nezapomínejme na tuto přebohatou modlitbu. V případě zájmu se můžete v naší farnosti ještě zapojit do živého růžence. Růženec budeme se modlit v týdnu společně půlhodinou před bohoslužbou.

Poutní bohoslužba ke cti Panny Marie Růžencové bude sloužena v Křenicích 1. října v 14:00 hod. Bohoslužba v Chudenicích v sobotu 30. září se ruší. Srdečně zvu.

Náboženství pro mládež a děti proběhne 6. října od 19:00 hod. a 7. října od 9:00 hod. na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme.

Misijní neděle - 22. října – mše sv. 8:30 Švihov, 12:00 Vřeskovice. Sbírka na misie.

Děkovná bohoslužba u příležitosti výročí posvěcení kaple ve Svrčovci se bude konat

22. října v 10:10 hod. Tento den se ruší bohoslužba v Dolanech.

Pozor!!!29. října změna letního času na zimní, posun ručiček hodin z 3:00 hod. na 2:00 hod. Změna hodin bohoslužeb – v zimním čase o hodinu dřív!!!

Poutní bohoslužbu ke cti sv. Wolfganga budeme slavit 29. října v 14:00 na Bolfánku v Chudenicích. V případě nepříznivého počasí bude sloužena mše svatá v kostele. V sobotu 28. října se ruší mše sv. v Chudenicích.

Zvláštní milost odpuštění hříchů (odpustky) je možno získat pro duše v očistci 1. a 2. listopadu při návštěvě kteréhokoli kostela a ve dnech 1. – 8. listopadu při návštěvě hřbitova. Podmínkou je přistoupení k svaté zpovědi, sv. přijímání, modlitba Věřím v Boha…, Otče náš…, modlitba na úmysl Svatého Otce a modlitba za zemřelé.

Pobožnosti za zemřelé:

Švihov:         29. října v 16:00 hod. pobožnost na hřbitově.

                      1. listopadu v 7:00 hod mše sv. v kostele sv. Václava.

                      2. listopadu v 7:30 hod v kostele sv. Václava modlitba růžence za zemřelé, 8:00 mše sv.

Dolany:        1. listopadu v 18:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 18:30 hod bohoslužba v kostele.

2. listopadu v 18:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 18:30 hod bohoslužba v kostele.

Nezdice:        5. listopadu v 13:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 14:00 hod. bohoslužba v kostele.

Chudenice: 4. listopadu v 15:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 16:00 hod. bohoslužba v kostele.  

Vřeskovice: 5. listopadu v 11:30 hod. pobožnost na hřbitově a v 12:00 hod. bohoslužba v kostele.

Měčín:          2. listopadu v 16:00 hod. pobožnost na hřbitově a v 16:30 hod. bohoslužba v kostele.

Náboženství pro mládež a děti proběhne 10. listopadu v 19:00 hod. a 11. listopadu od 9:00 hod na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme.

Slavnost Ježíše Krista Krále26. listopadu - mše sv. jako obvykle.

Od 15:00 hodin zvu na posezení na faře - konec církevního roku, farní silvestr.

Ponděli 27. 11. od 16:00 hod se bude konat na faře ve Švihově tvůrčí dílna adventních věnců. Srdečně zveme každého!!!

Vizitace farnosti Otcem biskupem Tomášem Holubem – zahájení 1. prosince- mše sv. ve Švihově v 8:00 hod.

Advent- první neděle adventní - 3. prosince - ukončení vizitace - mše sv. s Otcem biskupem v 10:00 hod. ve farním kostele, všichni jste srdečně zváni, poté setkání na faře. Prosím sebou přinést adventní věnce. V sobotu se ruší mše sv. v Chudenicích.

 

POZOR!!! MOHOU NASTAT ZMĚNY! BUDETE VČAS INFORMOVÁNI.