Jdi na obsah Jdi na menu
 


FARNÍČEK 4/2021

30. 5. 2021

Nejsvětější Srdce Ježíšovo,
skrze Neposkvrněné Srdce Panny Marie
ti obětuji všechny myšlenky, slova a skutky tohoto dne.

 

Na přímluvu Panny Marie dej,
ať je celý můj život v souladu s tvým Evangeliem
a ať je prodchnutý vírou, nadějí a láskou.
Tak budeš pro mne cestou, pravdou a životem
skrze tvé Vtělení, svůj Kříž a své Vzkříšení.

Nejsvětější Srdce Ježíšovo a Neposkvrněné Srdce Panny Marie,
svěřuji Vám s láskou také svou rodinu,
a úplně Vám ji odevzdávám.
Buďte stále s námi a pomáhejte nám
dodržovat Ježíšovo přikázání lásky k Bohu a bližnímu,
Boží přikázání, církevní přikázání a učení církve.
Tak budeme růst ve vzájemné lásce a v jednotě.
Neposkvrněné Srdce Mariino,
veď nás na cestě k Ježíšovi!
Nejsvětější Srdce Ježíšovo,
buď naším životem a naším vzkříšením!

 

Adopce na dálku

Dopis - překlad ručně psaného dopisu od Arjuna Naika                           

Milí přátelé a pane Tomáši Kowaliku, s velkou láskou Vám píši svůj první dopis. Jak se všichni máte, my se tu máme výborně. A všichni Vám děkujeme za pomoc při vzdělání. Učím se ve třetím ročníku. Jméno mojí školy je „Government School“.

Můj tatínek se jmenuje Manja Naik, moje maminka je Shashikala. babička se jmenuje Gangibai.

Právě nám končí zimní období. V budoucnu budu navštěvovat všechny tábory pořádané naší společností. Se sladkými polibky končím svůj dopis. Váš Arjuna

 

Dopis od Nishitina bratrance

Drazí přátelé, zdraví Vás Preetha Maria Crasta, bratranec Nishity, a píšu Vám jejím jménem. Předem bych Vám chtěl poděkovat, že pomáháte Nishitě na cestě vpřed a dáváte jí paprsek naděje na lepší budoucnost. Rád bych Vám napsal několik informací o Nishitě a její rodině. Její otec se jmenoval Late Stany Crasta a zemřel na srdeční příhodu. Její matka Philomena trpí depresemi a léčí se. Nishita má dvouletou sestru, která se jmenuje Neetha a ročního bratra Neila Ebenegera.

Nishita se učí ve druhé třídě. Kvůli covidu nechodí řádně do školy, ale má výuku online. Poznámky a nahraná videa ze školy jsou posílány přes WhatsApp, ona je musí vyplnit a poslat zpět do školy ke kontrole. Nishita a její sestra bydlí s námi, naše rodina se o ně stará.

 Jejím nejlepším přítelem je Benson, ve volném čase si nejraději hraje na schovávanou s kamarády ze sousedství. Ještě jednou děkuji za to, že pomáháte Nishitině rodině a za Vaši štědrost. S láskou končím těchto několik řádek. S pozdravem Preetha Maria Crasta, bratranec Nishity.

 

Celý červen prožíváme ve znamení pobožností k Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu. Srdečně zvu.

Ze sbírky na pomoc pronásledovaným křesťanům naše farnost odeslala 7316,- Kč, na diecézi  8507,- Kč. Za všechny příspěvky srdečné „Bůh zaplať“. V neděli 22. srpna se bude konat sbírka na bohoslovce..

Slavnost Těla a Krve Páně slavíme v naší farnosti ve čtvrtek 3. června v Měčíně mší sv. v 17:30 hod. V sobotu 5. června v Chudenicích mše sv. v 17:00 hod. a poté průvod kolem kostela. V neděli 6. června mše sv. v 8:30 hod ve Švihově a poté průvod, v Dolanech v 11:00 hod. a poté průvod. Vřeskovice ve 12.00 hod. se ruší.

Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova budeme slavit v pátek 11. června ve farním kostele ve Švihově v 17:30, tento den není půst. Poutní bohoslužba v kapli   v Červeném Poříčí bude v neděli 13. června ve 14:00 hod. Srdečně zvu.

Náboženství pro mládež a děti naší farnosti a okolí (zakončení výuky náboženství v tomto školním roce) proběhne 19. června od 9:00 do 11:00 a od 11:00 do 12:30 hodin na faře ve Švihově.

Poutní bohoslužbu v kostele sv. Jana Křtitele ve Vřeskovicích budeme prožívat v neděli 20. června v 10:00 hod. Tento den se ruší ostatní bohoslužby v naší farní oblasti!

Poutní bohoslužba v kapli sv. Jana Křtitele - Bíluky u Měčína  bude sloužena v sobotu 26. června od 10:00 hod. Srdečně zvu každého z okolí.

Poutní bohoslužba slova u kaple sv. Cyrila a Metoděje v Balkovech se bude konat v sobotu 26. června od 14:00 hod. Srdečně zveme.

Poutní slavnost ke cti sv. Petra a Pavla v Dolanech budeme prožívatv neděli   27. června. Začátek bohoslužby v 9:30 hod. Letos ještě výjimečně nebude občerstvení pro poutníky..Tento den se ruší ostatní bohoslužby v naší farní oblasti!

Poutní mše sv. ke cti sv. Prokopa v Nezdicích bude sloužena 4. července ve 13:30 hod. Srdečně zvu.

 

 

POZOR!!! MOHOU NASTAT ZMĚNY! BUDETE VČAS INFORMOVÁNI.