Jdi na obsah Jdi na menu
 


FARNÍČEK 3/2021

26. 4. 2021

ZÁSVĚTNÁ MODLITBA SV. LUDVÍKA MARIA GRIGNIONA Z MONTFORTU

Zasvěcení sebe sama Ježíši Kristu, Vtělené Moudrosti, rukama Panny Marie Věčná a Vtělená Moudrosti, Ježíši, velmi hodný lásky a klanění, pravý Bože a pravý Člověče, jediný Synu věčného Otce a Marie, vždy Panny! Hluboce se Ti klaním v lůně a jasu Tvého Otce po celou věčnost, a v panenském lůně Marie, Tvé nejdůstojnější Matky, v čase Tvého Vtělení.  Vzdávám Ti díky, že jsi sám sebe zmařil a vzal na sebe přirozenost nevolníka, abys mne  vytrhl z krutého otroctví ďáblova. Chválím Tě a oslavuji, že ses ve všem ráčil podrobit  Marii, své svaté Matce, abys mne skrze Ni učinil svým věrným nevolníkem. Ale běda, já  nevděčný a nevěrný, nezachoval jsem sliby a závazky, které jsem při křtu tak slavnostně  učinil. Vůbec jsem neplnil své povinnosti. Nezasluhuji, abych se nazýval Tvým synem ani  Tvým nevolníkem. A protože ve mně není nic, co by nezasluhovalo Tvého odmítnutí a  Tvého hněvu, už se neodvažuji přiblížit se sám ke Tvé svaté a vznešené Velebnosti.  Proto se utíkám o přímluvu a milosrdenství ke Tvé svaté Matce, kterou jsi mi dal za  Prostřednici u tebe, a doufám, že skrze Ni se mi od tebe dostane zkroušenosti a  odpuštění mých hříchů, že získám Moudrost a že mi bude zachována.  Pozdravuji Tě tedy, Maria neposkvrněná, živoucí stánku Božství, ve kterém se skrývá  věčná Moudrost a ve kterém chce přijímat klanění andělů i lidí.  Pozdravuji Tě, Královno nebe i země, jejíž vládě je podrobeno všechno, co je nižší než  Bůh.  Pozdravuji Tě, jisté Útočiště hříšníků, jehož milosrdenství nikomu nechybí! Vyslyš mé touhy po božské Moudrosti, a přijmi proto sliby a nabídky, které Ti poníženě předkládám.

Já,…………… nevěrný hříšník, obnovuji a potvrzuji dnes do Tvých rukou své křestní sliby. Navždy se zříkám satana, všeho, čím se pyšní, i jeho skutků a úplně celý se dávám Ježíši Kristu,  Vtělené Moudrosti, abych za Ním nesl svůj kříž po všechny dny svého života a abych Mu  byl věrnější než dosud. Volím si dnes tebe, Maria, v přítomnosti celého nebeského dvora, za svou Matku a Paní.  Vydávám a zasvěcuji Ti jako nevolník své tělo i svou duši, svá dobra vnitřní i vnější i samotnou hodnotu svých dobrých skutků minulých, přítomných i budoucích.  Přenechávám Ti plné a neomezené právo, abys nakládala mnou a vším, co mi patří bez výhrady podle svého zalíbení k největší slávě Boží v čase i věčnosti.  Přijmi, Panno dobrotivá, tuto malou oběť mého nevolnictví, abych uctil podřízenost, s níž se věčná Moudrost ráčila podrobit Tvému mateřství, a spojil se s ní. Přijmi oběť mého  nevolnictví k uctění moci, kterou oba máte nad tímto nepatrným červíčkem a ubohým  hříšníkem. Přijmi oběť mého nevolnictví jako díkůvzdání za výsady, jimiž Tě obdařila  Nejsvětější Trojice.

Prohlašuji, že od nynějška chci jako Tvůj pravý nevolník hledat Tvou čest a ve všem Tě  poslouchat.  Matko obdivuhodná! Představ mne svému milému Synu jako věčného nevolníka, aby mne přijal skrze Tebe, když mne skrze Tebe vykoupil.  Matko milosrdenství! Rač mi udělit milost, abych dosáhl pravé Moudrosti Boží a byl připočten k těm, které miluješ, učíš a vedeš, které živíš a chráníš jako své děti a své  nevolníky.  Panno věrná! Učiň mne ve všem tak dokonalým učedníkem, následovníkem a nevolníkem Vtělené Moudrosti, svého Syna Ježíše Krista, abych na Tvou přímluvu a podle  Tvého příkladu dosáhl plnosti Jeho věku na zemi a Jeho slávy v nebesích.  Amen.

Všechno dělat skrze Marii, s Marií, v Marii a pro Marii.

Jsem celý Tvůj, moje drahá Paní, se vším, co mám.

Na májové pobožnosti v květnu Vás srdečně zvu do Švihova každou středu a pátek, do Dolan každé úterý, do Měčína ve čtvrtek a do Chudenic v sobotu před mší svatou.

Ze sbírky na Svatou zemi naše farnost odeslala 6770,- Kč. Za všechny příspěvky srdečné „Bůh zaplať“. V neděli 9. května se bude konat sbírka na pomoc pronásledovaným křesťanům, 23. května sbírka na diecézi.

Den matek - v neděli 9. května v 12:00 hodin bude ve Vřeskovicích sloužena bohoslužba za všechny matky živé a zemřelé z naší farnosti. Srdečně Vás zvu.

Slavnost Nanebevstoupení Páně - 13. května – srdečně Vás zvu do měčínského kostela. Od 17:00 hod. bude májová pobožnost a od 17:30 hod. mše svatá.

Náboženství pro mládež a děti naší farnosti a okolí proběhne 14. května od 19:00 hod a 15. května od 9:00 na faře ve Švihově. Srdečně Vás zveme, P. Tomasz i S. Gonzaga.

Poutní bohoslužby ke cti sv. Jana Nepomuckého:

15. května10:00 hod. v Nedanicích a v 15:00 hod. ve Lhovicích

16. května10:10 hod. v Ježovech. V Dolanech bohoslužba se ruši.

Slavnost seslání Ducha Svatého a zároveň konec velikonoční doby budeme prožívat v neděli 23. května.  Mše sv. v 8:30 hod. ve Švihově, v 10:10 hod. v Dolanech, v 12:00 hod. ve Vřeskovicích.  Tento den bude probíhat také sbírka na diecézi.

Poutní bohoslužba v kapli Nejsvětější Trojice v Chlumské bude sloužena 29. května v 15:00 hod. Tento den se ruší mše sv. v Chudenicích. Srdečně zvu.

Svátek Navštívení Panny Marie  - mše  sv. v hradní kapli ve Švihově bude sloužena v pondělí 31. května v 18:00 hod.

 

POZOR!!! MOHOU NASTAT ZMĚNY! BUDETE VČAS INFORMOVÁNI.