Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 3/2020

1. 6. 2020

Korunka k Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu

Pane Ježíši, ty jsi řekl: „Proste a dostanete; hledejte a naleznete; tlučte a otevře se vám!“ Proto tluču, hledám a prosím o milost…

Otče náš – Zdrávas Maria – Sláva Otci

V. Nejsvětější Srdce Ježíšovo,

O. důvěřuji ti a doufám v tebe.

Pane Ježíši, ty jsi řekl: „Amen, amen, pravím vám: O cokoli budete prosit Otce ve jménu mém, dá vám.“ Proto prosím Otce ve tvém jménu o milost…

Otče náš – Zdrávas Maria – Sláva Otci

V. Nejsvětější Srdce Ježíšovo,

O. důvěřuji ti a doufám v tebe.

Pane Ježíši, ty jsi řekl: „Nebe a země pominou, ale má slova nikdy nepominou.“ Proto se opírám o neomylnost tvých slov a prosím o milost…

Otče náš – Zdrávas Maria – Sláva Otci

V. Nejsvětější Srdce Ježíšovo,

O. důvěřuji ti a doufám v tebe.

Modleme se: Nejsvětější Srdce Ježíšovo, ty se smilováváš nad hříšníky; smiluj se nade mnou a skrze Neposkvrněné srdce Panny Marie mi daruj milost, o kterou tě prosím.

V. Svatý Josefe, oddaný Nejsvětějšímu Srdci Ježíšovu,    O. oroduj za nás.

Zdrávas Královno

 

Slavnost Nejsvětější Trojice- 7. června – mše sv. na území farnosti jako obvykle.

Slavnost Těla a Krve Páně slavíme v naší farnosti ve čtvrtek 11. června v Měčíně mší sv. v 17:30 hod. V sobotu 13. června v Chudenicích mše sv. v 17:00 hod. a poté průvod kolem kostela. V neděli 14. června mše sv. ve Švihově v 8:30 hod. a poté průvod na náměstí k soše sv. Jana Nepomuckého a zpět, mše sv. v Dolanech v 11:00 hod. a poté průvod.

Ve Vřeskovicích se mše sv. ruší.

Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova budeme slavit v pátek 19. června ve farním kostele ve Švihově v 18:30 hod., tento den není půst.

Setkání dětí naší farnosti a okolí (zakončení výuky náboženství v tomto školním roce) proběhne v sobotu 20. června od 9:00-13:00 hodin na faře ve Švihově.

Poutní bohoslužbu v kostele sv. Jana Křtitele ve Vřeskovicích budeme prožívat v neděli 21. června v 10:30 hod. Mše sv. ještě ve Švihově v 8:30 hod., ruší se mše sv. v Dolanech.  Poutní bohoslužba v kapli v Červeném Poříčí bude v neděli 21. června v 14:00 hod. Srdečně zvu.                                  

Poutní bohoslužba v kapli sv. Jana Křtitele - Bíluky u Měčína se bude konat v sobotu 27. června od 11:00 hod. Srdečně zvu každého z okolí.

Poutní bohoslužba slova u kaple sv. Cyrila a Metoděje v Balkovech se bude konat v sobotu 27. června od 14:00 hod. Srdečně zveme.

Poutní slavnost ke cti sv. Petra a Pavla v Dolanech budeme prožívat v neděli 28. června. Začátek bohoslužby v 10:10 hod. Mše sv. ještě ve Švihově v 8:30 hod., ruší se mše sv. ve Vřeskovicích. Letos výjimečně nebude občerstvení pro poutníky.

Slavnost sv. Petra a Pavla 29. 6.  - mše sv. ve farním kostele ve Švihově v 18:30 hod. Srdečně zvu.

Poutní mše sv. ke cti sv. Prokopa v Nezdicích bude sloužena 5. července v 13:30 hod. Srdečně zvu.

Poutní slavnost ke cti P. Marie Klatovské - hlavní program je připraven na sobotu 11. července. Přesný program najdete na nástěnce u kostela.

Nedělní setkávání farníků a všechny ostatní aktivity budou znovu pokračovat v měsíci září.

Ve dnech 6. července - 24. července včetně se ruší všechny bohoslužby ve všední dny v naší farní oblasti z důvodu mé dovolené.  V Chudenicích nebudou mše sv. v sobotu, prosím o účast na mši sv. v neděli. V neděli mše sv. ve farnosti jako obvykle V neděli 19. 7. 2020 bude v Dolanech mše sv. v 10:45 hod. Za pochopení děkuji!

Poutní bohoslužby ke cti sv. Anny a sv. Jáchyma budou slouženy:

25. července v Roupově v 14:00 hod;  ve Svrčovci v 16:00 hod.

26. července v Chudenicích:  průvod v 10:00 hod. od kostela, mše sv. v 10:45 hod. před kaplí sv. Anny u hřbitova.

Tento den se ruší všechny ostatní bohoslužby v naší farní oblasti.

2. srpna se ruší mše sv.  ve Vřeskovicích. Ve dnech 3. srpna -8. srpna včetně  se ruší všechny bohoslužby ve všední dny v naší farní oblasti z důvodu mé účasti na exerciciích. Mobil bude vypnutý.

Poutní bohoslužba v hradní kapli Nanebevzetí P. Marie ve Švihově bude sloužena v sobotu     15. srpna v 9:00 hod. Srdečně Vás zvu.

V neděli 23. srpna bude při mši sv. sbírka na bohoslovce.