Jdi na obsah Jdi na menu
 


Farníček 1/07 - 7. ledna 2007

6. 1. 2007

Tříkrálová sbírka se koná na území celé naší Republiky. Zakončení 14. ledna. Prosím o modlitbu na úmysl všech, kdo se na ní podílejí.

Tříkrálový koncert  skupiny „ZEBEDEUS“ (gospel, spirituál) se bude konat ve vřeskovickém kostele sv. Jana Křtitele v neděli 7. ledna od 14.00 hod. Dobrovolné vstupné bude předáno do pokladny „Třikrálové sbírky“! Po koncertu bude sloužena nedělní Mše sv. místo bohoslužby v 11.30.

Betlém

Maria pana s Jozefem na oslíkovi putují.

Maria pana Ježíška porodit má.

Tlučou na dveře. Ozívá se jen: běšte prič, táhnite.

Maria pana s Jozefem nakonec v betlémě se ustlali. Z betléma se ozval pláč, pastýřy vikřykli:

narodil se Krystus Pán.                          Štěpánka, 8 let

„Příběh sv. Františka z Assisi“ - v neděli 14. ledna 2007 od 10.00 hod. srdečně Vás zveme na vánoční hru s písněmi do kostela sv. Václava ve Švihově. Těší se na Vás Dětský pěvecký sbor Berušky a děti z kroužku náboženství na ZŠ Čapkova. Mezi bohoslužbou a divadlem bude farníkům poskytnuto zázemí ve farní budově!

„Náboženství pro dospělé“ se bude konat v neděli 14. ledna od 17.00 hod. v Chudenicích na zámku.

Diskusní kroužek se bude konat 20. ledna od 19.30 – 21.30 hod. na téma: Tolerance.

Poděkování koledníkům  Tříkrálové sbírky z naší farní oblasti se bude konat na faře ve Švihově 21. ledna – 15.00. Všichni koledníci – případně jejich rodiče jsou srdečně zváni!

Setkání Klubu seniorů – srdečně zveme všechny seniory každou poslední neděli v měsíci – tentokrát 28. ledna od 14.00 hod. do farní budovy. Na společné odpoledne se těší a srdečně zvou: Yvona Bauerová a Miroslava Tomšíková.

„Klub miminek“  v naší farní budově poskytuje prostor pro setkávání maminek s malými dětmi a je otevřený pro všechny každé úterý a čtvrtek od 9.00 – 11.00 hod. Kromě jiných hraček, které poskytli farníci. Jsme minulý týden zakoupili malou skluzavku a skákací hrad.

Adopce na dálku:  Nějakou dobu před Vánoci dorazil do naší farnosti dopis Alexa Mulliry, kterého naše farnost podporuje v rámci projektu „Adopce na dálku“. V dopise čteme:

Drazí švihovští farníci, drahý pane faráři, jmenuji se Alex Mullira a moje škola v Ngomě nosí jméno sv. Cypriána. Jsem v 7. třídě a můj oblíbený předmět je věda o společnosti, poněvadž se tam učíme o Vaší zemi. Moje máma se jmenuje Teddy Nakanwagi a otec Charles Jjuuks. Ve škole mám velice rád tanec a zpěv. Mám tři sestry: Jane, Ritah a Winnie a dva bratry: Stevena a Roberta.

Děkuji Vám za Vaší pomoc při studiích. Díky Vám mám zaplaceny školní poplatky, oběd a školní knihy. Ať Bůh Vám žehná. Slibuji tvrdě se učit. Děkuji Vám!

15. květen 2006                                                                        Váš Mullira Alex

Bohužel nedlouho potom jsme obdrželi informaci, že rodina Alexa Mulliry se odstěhovala do jiné oblasti a projekt finanční podpory Alexa byl z tohoto důvodu ukončený. Doufejme, že Alexovi se bude dařit dobře; jménem farnosti bude mu zaslán pozdrav (prostřednictvím projektu „Adopce na dálku), i když jeho současná adresa není ještě známa.

Zároveň jsme obdrželi nabídku pokračování ve finanční podpoře dětí na misiích a částka 2.910 Kč, která nebyla ještě profinancována byla (s mým souhlasem) převedena na účet podporující indického chlapce Prashantha Noronhy ve věku 7 let. Podrobnější informace a fotografie budou zveřejněné během měsíce ledna.

Přítel mi jednou řekl:

Dávej pozor na lidi, kteří říkají o sobě, že jsou hloupí

- Ti už něco vědí!

Můj přítel před několika lety zemřel a já pokračuji ve své pouti tímto světem

A vidím, že:

Člověk se stává moudrým tehdy, kdy je schopen přiznat, jak mnoho se ještě musí učit;

Stává se silným, kdy je schopen se přiznat ke svým slabostem;

Stává se pravdivým, kdy se nestydí za vlastní slzy;

Stává se velkým, kdy umí odpustit tu největší zradu;

Stává se šťastným, kdy s úsměvem je schopen přijímat radosti i bolesti života;

Stává se bohatým, kdy v životě nepotřebuje nic kromě člověka, kterého může milovat.

P. Adam

Apoštol milosrdenství – časopis, který poslední dobou byl nabízený v našich kostelech si můžete objednat na adrese Společnost katolického apoštolátu – pollotini SAC, Lázeňská 61, 250 02 Stará Boleslav, tel. 326 910 552, mob. 774 521 531.

Sbírka na BIBLE PRO FILIPÍNY  se uskuteční v našich kostelech v neděli 28. ledna. Vážení přátelé, milé sestry a bratři ! Filipíny každého na první pohled okouzlí nádherou své tropické přírody. Patří k nejkrásnějším ostrovním státům na světě. Rozkládají se na více než 7000 ostrovech, které jsou omývány čtyřmi moři. Většina místních obyvatel však žije na hranici chudoby. Lidé hledají obživu ve velkých městech, ale nakonec končí ve slumech na jejich okrajích. K velkým problémům země patří nestabilní politická situace, zvláště separatistické snahy muslimského jihu, vyúsťující často v násilné akce. Přes všechny překážky je víra Filipínců velmi živá a radostná. Křesťanství zde zapustilo hluboké kořeny. Víc než osmdesát procent obyvatel jsou katolíci, devět procent tvoří protestanti a jen pět procent muslimové. To je v této převážně muslimské části světa neobvyklé. Ne všichni křesťané ale mají přístup k Bibli. Filipínská biblická společnost věnuje hodně úsilí šíření Bible mezi lidmi ve slumech, mezi obyvateli v odloučených částech země a mezi příslušníky národnostních menšin. Také nevidomí a zrakově postižení Filipínci doposud nemají příležitost poznat Písmo svaté. Na ně pamatuje místní biblická společnost svým projektem vydání digitálních zvukových Biblí v jazycích tagalog a cebuano. Dostanou je zdarma nevidomí faráři, duchovní a další lidé, kteří zprostředkovávají Boží slovo ostatním. Chtěli bychom přispět na tyto projekty jak modlitbami, tak finančně. Budeme Vám proto vděčni, když se k letošní sbírce připojíte.

Odeslané sbírky: Na potřeby charity (sbírka 3. 12.) naše farnost odeslala 1.600 Kč, a na potřeby diecéze (sbírka 26. 12.) jsme odeslali 1.500 Kč.

Celostátní setkání mládeže  Tábor – Klokoty 13. – 19. 8. 2007; Přihlášky buď ve farnosti nebo bezprostředně na DCM u P. Krzysztofa 377 381 757; dcmplzen@volny.cz;